Thursday, July 5, 2007

Interviul lui basescu: scurt tratat de maculare a adversarilor politici

Cred ca obiectivul ultimei aparitii a lui Basescu a fost macularea acţiunii Guvernului vizand cresterea pensiilor. Setul de măsuri sociale angajate de guvern, mai ales cresterea consistenta a pensiilor, poate produce un ecou pozitiv (desi pentru liberali efectele electorale sunt indoilenice), or Traian Băsescu a încercat să preîntâmpine capitalizarea unor puncte de imagine de către PNL.
Este dificil de crezut că preşedintele va refuza promulgarea legii, având în vedere că, dincolo de orice justificări, un astfel de gest păstrează un ridicat risc electoral.
Obiectivul său principal a fost să transforme o acţiune pozitivă a guvernului într-un semişec prin inducerea unor dubii şi prin accentuarea caracterului electoral al acţiunii.
Jocul lui Băsescu este totuşi riscant. Preşedintele se bucură într-adevăr de o credibilitate consistentă, însă deplasarea disputei cu guvernul pe un proiect de largă dezirabilitate publică poate genera perceptii negative. De altfel, reacţia (destul de slab mediatizată) a organizaţiilor pensionarilor indică faptul că jocul prezidenţial nu a fost primit foarte bine de publicul ţintă al acestei dezbateri.
Ceea ce, paradoxal, îi avantajează pe liberali este posibilitatea de a se asocia mai mult cu tema creşterii pensiilor în detrimentul PSD. PSD a fost cel mai important competitor pentru PNL pe acestă zonă de mesaj, ori amplificarea diputei dintre Guvern şi Preşedinte "periferizeaza" (din nou) implicarea social-democraţilor în creşterea pensiilor.


si eu cred ca tot discursul asta a lui Basescu mai are un castigator: presedintele Camerei (dar despre asta alta data)

In rest mai nimic....
PD e bun...
Grupul de la Cluj ramane dezirabil ....
Cei 322 sunt in continuarea malefici...

Ce m/a uimit a fost cinismul cu care l/a desfiintat pe Sasu...fostul sau coleg de partid. Cam asta este ....

No comments: